Η πολιτική εκθέτει και εκδικείται…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Η πολιτική εν Ελλάδι και ειδικά τα τελευταία χρόνια ασκείται με τρόπο απολύτως ανεύθυνο και άκρως προσβλητικό για τη νοημοσύνη του πολίτη. Ούτε «ιδέες», ούτε «αρχές», ούτε «αξίες», ούτε τίποτα από εκείνα που στο παρελθόν μπορούσαν να «συγκινήσουν» τον πολίτη και να τον κάνουν να πιστεύει ότι ο «α» ή ο «β» πολιτικός χώρος εκπροσωπεί το πεδίο της δικής του ψυχοσύνθεσης και το χώρο που εκφράζονται οι δικές του αρχές και αξίες.

Τα πάντα πλέον θυσιάστηκαν στο βωμό της πολιτικής ισχύος και ο αχταρμάς που προέκυψε από κόμματα και αποκόμματα που πλέον στις τάξεις τους εντάσσονται κάθε είδους πολιτικοί τυχοδιώκτες με την προσδοκία του ατομικού οφέλους, χωρίς να δίνεται η παραμικρή σημασία στο τι είναι πραγματικά ωφέλιμο για τη χώρα ή την κοινωνία. Όλα καθορίζονται από ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους και εννοείται τους χορηγούς των κομμάτων που έχουν κι αυτοί τις απαιτήσεις τους!

Σε μια χώρα που η «μνήμη» θεωρείται πλέον λέξη και έννοια που η χρήση της είναι άκρως επικίνδυνη, δυστυχώς γι’ αυτούς κάποιοι επιμένουν να τη διαθέτουν. Αυτές τις ώρες προφανώς η πρόσφατη θύμηση πάει στις ημέρες που υπεγράφη η «Συνθήκη των Πρεσπών». Παρακαλώ, αναζητήστε –είναι πολύ εύκολο μέσω των μηχανών αναζήτησης- τις κινητοποιήσεις των «υπερπατριωτών» οι οποίοι με το απαραίτητο φολκλόρ, σάρισες, ασπίδες, κράνη και όλα τα απαραίτητα για την περίσταση κομφόρ κατέκλυζαν τις κεντρικές πλατείες των μεγάλων αστικών κέντρων για να διαδηλώσουν τον «προδοτικό» χαρακτήρα της συμφωνίας! Πολλοί απ’ αυτούς ξεβρακώνονταν κιόλας και επιδείκνυαν τα γεννητικά τους όργανα προς επίρρωση της «Αλεξανδρινής» αρρενωπότητάς τους, αλλά το θλιβερό θέαμα δεν ήταν αυτοί οι γραφικοί τύποι. Θλιβερότερο θέαμα ήταν οι ακόμα γραφικότεροι πολιτικοί ταγοί της τότε αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης που δεν σταμάτησαν να ποζάρουν με τους ξεβράκωτους διαδηλωτές της νεότευκτης … «Μακεδονικής φάλαγγας» καθώς οι ακροδεξιοί ψήφοι έπρεπε να επιστρέψουν σε κόμμα του «συνταγματικού τόξου» και όχι στους διάφορους Κασιδιάρηδες!

Η πολιτική αγυρτεία για έναν νηφάλια σκεπτόμενο πολίτη ήταν πρόδηλη, αλλά τα έφερε έτσι η συγκυρία που ελάχιστα χρόνια μετά η «προδοτική», κατά τους επαγγελματίες «υπερπατριώτες» συμφωνία, σήμερα αμφισβητείται από τους «συναδέλφους» εθνικιστές της Βορείου Μακεδονίας, καθότι η «πατριδοκαπηλία» δεν είναι ελληνική αποκλειστικότητα! Αίφνης λοιπόν, οι τότε ποζάροντες με τους Μακεδονομάχους που κατήγγειλαν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους την «προδοτική» συμφωνία σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την … πιστή τήρησή της από την γειτονική χώρα!

Είναι αυτά τα «παιγνίδια» που παίζει η πολιτική όπου ενίοτε «λούζεσαι» κάθε παλαιά αμαρτία σου. Μάλιστα το προβαλλόμενο επιχείρημα είναι ότι υπάρχει «συνέχεια του κράτους» και εδώ γελάμε περισσότερο παρά με τους ξεβράκωτους «Μακεδονομάχους» που καλό είναι να βάλουν ξανά τα βρακιά τους, να εναποθέσουν σάρισες και ασπίδες και να βάλουν σε μη ορατό μέρος τις φωτογραφίες που είχαν βγάλει με τους συναδέλφους «υπερπατριώτες» πολιτικούς που πολλοί από αυτούς βρίσκονται σήμερα σε βουλευτικά και υπουργικά έδρανα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί